måndag 19 november 2012

Måndag

Tanken idag var att tjejerna och jag skulle baka pepparkakor...men i stället kom mormor och vi hittade på annat.

Pappa Magnus har börjat jobba 75% efter detta diskbråck han haft.
Delade känslor samtidigt gott att ha honom hemma men inget kul att se hur ont han hade. Samtidigt är det skönt att få in lite rutin på vardagen bara jag och tjejerna...som det skulle vart om han ej blivit sjuk.
Ja ni vet hämta lämna på förskolan frukstund lunch mellis lite hundpromenad så det passar oss.

Dagens fundering:

Har ända sedan Magnus och jag blev tillsammans för 7 1/2 år sedan ätit Familjemüsli i perioder mer eller mindre.
Just nu äter jag den med mjölk och extra russin, är ju ganska snålt i blandningen!

Sitter då vid frukosten idag och av någon andledning så börjar jag läsa på påsen då står det:
Familjemüsli är en frisk och smakrik blandningmed syrliga äpplen och knapriga hasselnötter.

Tittar ner i skålen och tänker men VART DÅ!!
plaskar runt lite med skeden och tillslut hittar jag en liten liten bit kanske 5mm * 5mm och jag hittar verkligen bara en!!
Kan man då kalla det müsli med äpplen I ?!??
Det måste ju finnas typ nån % eller liknande för att man ska få kalla det müsli med äpplen I.


Har snöat in lite på att göra grytor och speciellt denna...blev bjuden av en arbetskamrat till Magnus.
Jag och recept är hopplöst jag gillar det helt enkelt inte.

Denna gång hittade jag fin fläskkarré som jag styckade upp och körde på. Original receptet är på karré men jag har gjort på fläskfilé och ytterfilé oxå, lika gott och men lite magrare.

Bryner karrén i med äpple, lök, morot och vitlök. I original receptet ska det vara äpplesorten Discovery även rotselleri men jag har bytt ut det en del gånger mot palsternacka gott.
Löken ska igen kligen vara steklök hel, jag kör lite va fan ta det du har!

I med tomatpuré bryn för att få bort beskan. Häll på äpplemust, fond oxe eller kalv men har man ej must så ta äpplejuice blir jätte gott!
Gårdagen till äraåkte en tredje dels flaska rödtjut i blev en fin brytning till de söta äpplena.
Alltid gott att balansera upp en maträtt med sötma och syra.

Slängde i 2 burkar tomatkross s och p, kokar upp ordenkligt och sänker till putter värme.
Klart när köttet är mört och faller lätt i sär.
Jag rekommenderar potatis eller ett godd mos till och så en klick rönnbärs gelé.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar